Juni

juni 27, 2009


img_0816De langste dag is alweer geweest en Jaap ’s verjaardag hebben we gisteren  gevierd. 17 alweer. Hij baalde want het was toetsweek op school en uitgerekend op de dag van z’n verjaardag  3 toetsen maken dat is wel heel wat en ook  veel van het goede. Een uur of 5 kwam hij thuis, in z’n mooie colbertje en overhemd dat hij dan toch maar aan had getrokken uit zichzelf trouwens. Met z’n schooltas en een pak onder z’n arm. Hij was met een vriend nog even de stad in geweest. Gaan ze ergens een beker ijs eten. Nu had Jaap een doos met stenen ijsbekertjes van Gabriel gekregen. Het is een beetje een surrealistisch figuur die Gabriel, beetje chubby. Ik weet dat ik redelijk verbijsterd stond te kijken na het grote toneelstuk eerder dit jaar waar bij de moeder van Gabriel, die dus ook 17  is, de jas van haar zoon stond dicht te knopen en me herinnerde dat Jaap vertelt had dat dat nog een soort overgebleven ritueel uit z’n kindertijd was dat gedachteloos door zoon en moeder werd uitgevoerd.  Het deed Jaap goed om van een vriend spontaan een cadeau te krijgen.

Hij wilde zelfgemaakte pizza eten en omdat het al een beetje een non verjaardag dreigde te worden nog gauw spullen gehaald en heel gemoedelijk met  het gezin weer  eens compleet lekker in de tuin gegeten. Kier was terug gekomen die middag van zijn drie daagse afscheidsreis van groep 8 en Willem was ook weer uit Delft gekomen.

’s avonds kwamen de van der meulens. Pim die zich even van zijn eerste verkering en ons nichtje Rinske kon losrukken  ook Leos verscheen tegelijkertijd en ze voerden een soort wildemans dansje op voor de voordeur met ontbloot bovenlijf en een enorme opblaasbare knots die ze ergens op straat opgepikt hadden. Er werd taart gegeten en het werd nog heel genoegelijk. De jongens waren eerst buiten waar er met de knots gezwaaid en gemept werd en natuurlijk werd hij ook gebruikt om dagene uit te beelden waar jongens tussen de 14 en de 18 mee bezig zijn. Later werd er binnen gekaart en de ijsbekers werden natuurlijk ingewijdt. Wij zaten leker aan de  stenen tafel in de tuin gezellig met elkaar te babbelen en wijn te drinken totdat Huub van vermoeidheid in elkaar stortte, hij  was tenslote ook mee op afscheidsreis geweest.  John bracht eerst Huub en daarna met de auto Minke en de bij ons afgeleverde wijn van de proeverij van het weekend daarvoor naar huis. De oudere jongens brachten elkaar naar huis. De volgende dag zei Willem. Dat was weer eens fijn om serieus met Pim en Leos te praten dat was al weer even geleden. Ze hadden kennelijk een goed gesprek gehad en dat ook wel weer gemist met Willem in Delft en Pim ook wat vaker de hort op. Zo vrienden onder elkaar vind ik wel erg leuk. En dan te bedenken dat de eerste keer dat ik Pim zag hij en Willem allebei nog in een buggy zaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: