kleur bekennen

maart 21, 2009


Ben met Sia naar een aura soma consult geweest  in Utrecht, in de “Angel Shop”. We hadden allebei een beetje het giechelige wat ons toch vaak bij te veel zweverigheid bekruipt. Vroegen ons af wie er achter de naam Mavis zou schuil gaan, en of dat wel haar echte naam was.  Zou ze ook Estrella kunnen heten?  Mavis was heel vriendelijk en in het paars/violet gekleed, niet te licht en zweverig en ook niet te fel roze. subdued.

Alles stond keurig klaar: thee, water, een kan sap, een schaaltje koekjes of hartig en een tafel met kleurpotloden schrijfmateriaal en gekleurde staafjes.

aura_displ51

Eerst gingen we mediteren, rustig op de stoel gezeten. Je adem omlaag enz. Daarna boven elk op gevoel 4 flesjes uitkiezen waarbij ook de uiteindelijke volgorde van de flesjes uit maakte.

054

055

096

Het grappige is datje vanzelf heel serieus gaat kijken welke wil ik nou wel en welke wil ik nou niet. Wij gingen allebei als een speer voor de blauwe flesjes. Waarbij Sia nog iets meer rood en geel toevoegde dan ik. Ik ging meer voor de uitersten, een heel helder flesje en één met een diep donkerpaarse kleur er in.
rood-witSie koos een rood wit flesje. Het had een heftige naam: Christus.  Ik weet de betekenis niet meer precies, maar zoiets als liefde door de dood heen waarbij het heldere aan de bovenkant ook ongeweende tranen konden voorstellen.

zwart-wit

Ik koos nog donkerder magenta, dat betekende niets is zo donker dat er toch licht doorheen kan. Het betekende ook de twee grootste uitersten.

miek

Uiteindelijk was het toch wel een memorabele (herinneringswaardig? )bezoek. Ik was erg onder de indruk van de betekenissen die er aan de kleuren van mijn zuster gegeven werden.Ze was in beginsel alle vrouwelijke archetypen minnares, moeder, moeder aarde en maagd, bovendien leek alles wat meer in harmonie dan bij mij. Ik was natuurlijk weer meer van de grote uitersten. Zij ging van de hemel naar de aarde en bevatte alle aspecten. Ik had kennelijk voor een moeilijke weg gekozen en mijzelf ook nog eens in een moeilijke positie gemanoeuvreerd. Het grappige is dat je natuurlijk toch datgene wat je herkent er uit haalt en onthoudt. Misschien wel een beetje zoals met een horoscoop, maar ach uiteindelijk komt er naar boven wat van binnen een weerklank vindt. Opvallend  ook dat we allebei voor het blauw van de communicatie gingen. Het eerste flesje ging over je grondhouding. Bij mij was dat nr 96wat  stond voor je intuïtie die  uiteindelijk mij de goede weg wijst. Duhhh, maar het is wel iets dat  ik vaak denk:’ Zo moet het’ , of ‘dit moet ik doen’ als ik er tegenin ga omdat dat logischer, beter voor anderen is  dan gaat het mis en kom ik in de problemen.

Tweede ging over je talenten en dat was ook blauw (12)

002er hoorde een spreuk bij : Als ik de vrede in mezelf toelaat zie ik het innerlijke licht

Hier hoorde dus de moeilijke positie bij waar ik mezelf in had gemanoeuvreerd, the hanged man op z’n kop aan één voet met zijn handen op de rug en slechts intuitie om los te komen hmmm.  Ik denk nu wel elke keer ja dat doe je dus zelf je in deze positie manoeuvreren, ik maak het mezelf ook vaak moeilijk doordat ik het helemaal goed wil doen. Het uiterste uit de kan wil halen. Ik ga net zo lang pielemuizen met de vakantie data tot ik het juiste huisje voor de juiste prijs heb  op de juiste plek terwijl ik met iedereens wensen probeer rekening te houden . Ik mag best wat duidelijker zeggen dit wil ik. Dat kost me altijd heel veel tijd om dat te bedenken en dan om het te doen.  Als dat inhoudt dat ik anderen iets moet vragen krijg ik er buikpijn van , maar ….ik doe het wel. Uiteindelijk doe ik dan soms met heel veel nadenken datgene wat ik ook gewoon in eerste instantie gelijk  had kunnen doen met heel wat minder stress.  Maar denk ik dan stiekum ik heb dan wel iets waar ik zeker van weet dat het maximaal haalbare is en ik weet dan ook heel goed dat het niet zo maar een keuze is. Inderdaad, misschien iets meer op intuïtie?

Het blauwe was ook de persoon die eerst jaaa zei en dan later dacht o jee dat is misschien wel erg veel.

Ik kan het niet ontkennen , zeer herkenbaar.

0541

En dan dat heldere flesje, vond ik gelijk mooi Het licht schijnt er zo mooi doorheen en het is ook wel een eigenzinnige keuze als je een kleur moet kiezen. Het betekende dan ook alle kleuren tegelijk of juist ik kies even geen kleur, even een pauze voordat ik kleur kies. Je kan of wil niet kiezen of eigenlijk wil je alles. Dat wil ik ook ik wil helemaal nergens nee tegen hoeven zeggen omdat ik dan bang ben dat ik iets mis. Weet ik ook wel dat als ik alles probeer te doen er niets helemaal goed gaat maar ik wil nou eenmaal alles.

Het staat voor mij ook voor de heldere bron die ik als mijn eigen innerlijke kern ervaar. Dat voelt echt zo er is een soort onvervuilde heldere bron in  mij die ik ten diepste ben en die tegelijk  ook mij reinigt en weer ‘schoonmaakt ontdaan van al het vuil dat er zoal in de loop van de tijd aan blijft kleven . Dit is mijn interpretatie, Er hoorde ook een tarrot kaart bij , de schildknaap die met z’n zwaard naar boven wees. En de zin de regenboog in mijzelf herinnert me aan God.

De heldere gedeeltes in de flesjes konden ook staan voor ongeweende tranen, had ik dus een hele fles van vol.

En dan het flesje voor de toekomst dat van de diepe uitersten van donker magenta en helder licht. Joepie en Help in één de toekomst zal het leren.100

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: